ЕТАП

Подбиране на суровини

Едно от най-важните неща за постигане на качество е правилният подбор на суровини. В Старият месар се влагат скъпи и качествени съставки, което ни дава самочувствието да заявим, че правим 100% безкомпромисни деликатеси.

- Стриктен принцип в производството на деликатеси Старият месар е да се използва 100% прясно, охладено българско месо. Затова месата се подбират само от познати и утвърдени български доставчици, като технолозите на Старият месар редовно посещават кланиците им, за да изберат най-прясната и качествена суровина.

- Деликатеси Старият месар са 100% естествени продукти – в тяхното производство не се влагат заместители на месо, оцветители или овкусители.

- В ролята на естествен консервант в продуктите се използва добре познатата сол. При това, в Старият месар се използва калиева сол, значително по-полезната сестра на масово използваната натриева сол.  

- За овкусяването на деликатесите се използват 100% натурални подправки – черен пипер, кимион, червен пипер, сол и още много, чиито съчетания се предават от поколение на поколение и остават една от най-строго  пазените тайни на запазената марка Старият месар.

- Деликатеси Старият месар са обвити в 100% естествени обвивки – телешки и свински. Така деликатесите запазват своята автентичност, традиция и 100 % натуралност.
 

- За да се запази цвета на месото, тъй като в процеса на естествено зреене то постепенно посивява, в обработката на деликатесите се използва традиционната съставка, която са използвали и нашите предци - селитра.