ЕТАП

Подготовка и производство

Процесът на производство на сурово-сушени деликатеси преминава през следните етапи: подготовка на месото, мелене, разтегляне и влагане на подправките, охлаждане, подготовка на обвивките, пълнене ... до влизане в сушилните. Всичко тук е важно и изисква търпение, внимание и знания. Затова казваме, че правим 100% безкомпромисни деликатеси.

- Всеки ден в транжорните се обработват пристигналите суровини, така че винаги се работи с прясно месо. Преди да се подготви и овкуси, месото минава ръчна обработка по премахване на жили и ципи - за да остане най-чистото месо.

- Сортирането на месото е ключов момент. Особено важен е, когато разчитате на естествения процес на зреене на месото. Ако не се подберат правилните муксулни групи, ако не се подготвят прецизно, месото ще се премаже - ще се изсуши твърде много отвън, но не и навътре.

- Старите майстори знаят - гръдното месо и месото от бут са най-подходящите за луканка и суджук.