Съхранение

Тъй като са 100% натурални и приготвени по традиционна технология, без консерванти, стартери и адитиви, продуктите де факто продължават зреенето си през целия период след изваждане от сушилнята. Дишащите пликове ги защитават от околната среда като едновременно с това им дават възможност да продължават кислородния обмен и процеса на зреене.

Препоръчително е да консумирате деликатесите в рамките на няколко дни след закупуване - за разлика от вакуумираните луканки, чиито процес е спрян, деликатеси Старият месар продължават да зреят с всеки изминал ден. Това гарантира неповторимият им вкус, но ако много изчаквате преди да ги поднесете, може да се окажете неприятно изненадани от твърдостта им.  

Най-добрият начин за съхранение на деликатеси Старият месар вкъщи е увити в обикновена домакинска хартия, в хладилника. Специалистите препоръчват леко да намокрите хартията при първото поставяне в хладилника, за да "омекотите" продукта и да го подготвите за консумация.  

Ако забележите бели петна по обвивката на продукта, не се тревожете - това е благородна плесен. Именно тя е причината за изсъхването и неповторимия вкус на деликатесите. Ядлива и неопасна за здравето, с времето плесента може да развие по-силен и за някои - неприятен вкус. Ако това се е случило с продукт във вашия хладилник, просто измийте плесента с хладка вода и обелете.