Вълча салата

Време за приготвяне: 15 минути, 2 порции

Необходими продукти:

Домати – 2 броя
Краставици – 1 брой
Чушки – 1 брой (зелена или червена по избор)
Маруля – 3 – 4 листа
Шунка – 80 гр.
Луканка – 80 гр.
Бекон – 80 гр.
Сирене – 80 гр.
Кашкавал – 80 гр.
Слънчогледови семки, белени – 1 супена лъжица
Лимонов сок – 1 лимон
Зехтин
Оцет
Сол
Черен пипер
Пресен лук – зелени пера за декориране

Приготвяне

В помощен съд нарежете шунката и бекона на ленти, а луканката на парченца. Нарежете доматите, краставицата и чушката върху тях и разбъркайте.

На дъното на купата за сервиране поставете почистените листа маруля. Изсипете отгоре салатата.

Натрошете сиренето, настържете кашкавала, овкусете с черен пипер и го смесете със слънчогледовите семки. Изсипете приготвената смес равномерно върху салатата.

Пригответе дресинг от зехтин, оцет, лимонов сок сок и сол и залейте приготвената салата.
Поднесете с пера пресен лук.